Český pohár ZTV3 / CACT v Zašové

28.08.2016 19:50

V sobotu 27.8.2016 proběhl v Zašové Český pohár ZTV3 - republikový závod záchranných psů v terénním vyhledávání, který letos pořádala naše Zlínská brigáda. V kategorii ZTV3 se prověřuje připravenost pro praktické nasazení tj. práce s GPS, hledání pohřešovaných osob, vzorků lidského pachu (cadaver) a hlavně samostatná práce psa. V letošním závodu nakonec poměřily svoje síly jen 4 týmy a to zástupci ze Záchranných brigád kynologů Středočeského, Jihočeského, Ústeckého kraje a kraje Vysočina. 

 

Po prvním speciálu, kde závodníci v hustě zarostlém terénu v kopci hledali 3 živé osoby, byl rozhodčí p. Pavel Svoboda z jejich vyrovnaných  výkonů nadšený. Bohužel v druhém neméně náročném terénu, kde byly ukryty 2 cadavery, se soutěžícím týmům už tolik nedařilo. Každému týmu se totiž podařilo najít vždy pouze po jednom cadaveru, ať ve výšce nebo v úrovni terénu, a limit zkoušky tedy nakonec žádný z nich nesplnil. Nejlépe se nakonec vedlo Denisovi Šumpelovi s Chykem Stříbrné doly a pomyslný Český pohár letos tedy putuje do Jihočeské záchranné brigády. Gratulujeme!

 

Poděkování patří nejen všem závodníkům za jejich výkony a fair play, ale i rozhodčímu p. Pavlu Svobodovi za korektní posuzování a také všem našim sponzorům níže a kolegům z brigády za zajištění hladkého průběhu celé akce. Děkujeme!

 

Výsledková listina:

1.místo: Denis Šumpela & Chyko Stříbrné doly (ZBK Jihočeského kraje)

2.místo: Karel Kleiber & Chuck ze Slamáku (ZBK Středočeského kraje)

3.místo: Radek Kučera & Any Storytelling (ZBK kraje Vysočina)

4.místo: Karel Šplíchal & Jerry ze Staré Výšiny (ZBK Ústeckého kraje)

 

Fotogalerie ZDE a ZDE

 

Ceny pro vítěze

 

Zleva: Karel Kleiber, Denis Šumpela, Radek Kučera, Karel Šplíchal

 

 

Děkujeme sponzorům:

 

 

 

 

 

a

Sedlářství Oldřich Češek, Ratiboř