Dětský den na Salaši u Zlína

21.09.2022 13:24

V září jsme již podruhé přijali pozvání na ukázku naší práce na dětský den na Salaši u Zlína, který pořádal canisterapeutický spolek Bratrstvo psích tlapek z.s. Akci s názvem "Se psí tlapkou od Majáku na Salaš" jsme si náramně užili. 

Náš kolega spolu se svým začínajícím parťákem si na dětském dni vytvořili malé záchranářské zázemí, kde se mohli návštěvníci a především děti seznámit s prací Záchranné brigády kynologů Zlínského kraje. Byla zde k vidění celá řada zajímavých věcí, jako je výbava psovoda a psa, zdravotnický batoh pro poskytnutí první pomoci v terénu (kolega je akreditovaný zdravotník), příruční lékárnička pro pejska, když by se třeba na sutině zranil a mnoho dalšího. Děti se mohly vyfotit ve výbavě psovoda a s naším čtyřnohým kolegou a nebo si zkusit nějakou zajímavou věc z batohu první pomoci. Děti si dále mohly zkusit ošetřit medvědího maskota a za pěkně zavázanou tlapku si od nás odnesly klíčenku nebo placku s logem Záchranné brigády. 

Byla zde i záchranářská akční zóna, ve které jsme předvedli začátky výcviku záchranářských pejsků, představili naši činnost všem návštěvníkům a pozvali je do našeho záchranářského koutku. Bohužel kvůli zraněné tlapce, jsme dělali jen krátké "odbíhačky", aby Nero mohl být zase fit pro brigádní tréninky. 

Moc děkujeme za pozvání na takovou krásnou pejskařskou akci a těšíme se na další ročník.

 

Autor: Tomáš Pleca

Foto: Vítek Šmahel, Milan Mikšík