Listopadové cvičení na trenažeru HZS Zlín

06.12.2021 21:22

Společné listopadové cvičení všech členů ZBK ZLK bylo naplánováno do Zlína, kde jsme rádi využili možnost si pocvičit na sutinovém trenažeru HZS Zlínského kraje. 

Jelikož se jedná o rozlohově menší 'sutinku' a protože jsme na výcvik měli přihlášeno poměrně dost psovodů, musel být výcvik pečlivě připraven dopředu. Stejně tak na místě museli všichni psovodi respektovat pořadí vstupu do sutiny, aby si mohli postupně pocvičit jak pokročilí, tak i úplní nováčci. Pro ty byla připravena také teoretická část, kde se seznámili se základy záchranářského výcviku, figurování a pak měli také možnost sledovat práci vycvičených psů, ke které dostali výklad od zkušenějších kolegů. Kromě trenažeru byl k dispozici také přilehlý menší objekt, ve kterém je možné trénovat nácvik prohledání ve tmě. Několik zkušených psovodů tak rádo pro své psy využilo i tuto možnost. 

V průběhu cvičení došlo také na diskuze se zástupci HZS Zlín, kde byly nastíněny možnosti budoucí spolupráce. Ještě jednou děkujeme za umožnění výcviku v areálu HZS. 

 

Fotogalerie ZDE