Mezinárodní meeting záchranných psů 2018

01.06.2018 21:40

Členové naší brigády Dagmar Weissová, Petra Kočíbová a Martin Novotný se o víkendu 18.-20.května zúčastnili Mezinárodního meetingu záchranných psů v Brně. Tento závod, kterého se účastní tříčlenná družstva, probíhá pod taktovkou Kynologické záchranné jednotky Brno a je zaměřen na praktickou práci záchranných psů. 

V sobotu čekal na závodníky pochod se 7 stanovišti - plošná vyhledání, první pomoc psovi, prohledání objektu při chemickém poplachu, dohledání zraněného, poskytnutí první pomoci, slanění a vyhledání v jeskyni. Překvapení v podobě vzbuzení a nočního zásahu v lomu pod Hády sice načerpání energie v noci ze soboty na neděli moc nepomohlo, ovšem opětovné nasazení v neděli na první pomoci a následné sutinové vyhledání zvládli závodníci s chutí a odhodláním. 

A jak říkají sami organizátoři - meeting není jen o soutěži, ale zejména o setkávání lidí se společným koníčkem či prací. Za perfektní přípravu a organizaci celého závodu jim patří velký dík!!! Našemu družstvu ZBK ZLK pak obrovská gratulace za skvělé 2. místo!!!

 

 

 

Během závodu panovala dobrá nálada :)

Vyhlášení vítězů

Zleva: Petra Kočíbová, Martin Novotný, Helena Novotná, Dagmar Weissová