Ukázky práce se psy v ZŠ Pozlovice

20.02.2022 15:23

Dne 9.2. a 16.2. 2022 navštívili naši zkušení psovodi Základní školu v Pozlovicích u Luhačovic. V rámci edukačního programu kynologického spolku Bratrstvo psích tlapek z.s. si společně pro děti připravili pestrý program ukázek ze záchranářského prostředí a kynogie. Děti si zde mohly osahat například základní vybavení psovoda záchranné brigády, slaňovací postroj pro psa a psovoda, povinné vybavení psa a další zajímavé věci. 

 

Odbornou osvětu a historii brigády dětem přednesly naše členky Zuzana Dluhošová a Irma Vachníková, které dále i odpovídaly na dotazy od žáků. Na děti samozřejmě čekalo i vyhledávání ztracených osob, kde si mohly děti samy zafigurovat, což se jim velice líbilo. V této disciplíně našim psovodům pomohl i náš čekatel Tomáš Pleca se svým Aljašským malamutem Nerem. Dále byla dětem předvedena i ukázka výcviku loveckého psa a myslivosti pod vedením Irmy Vachníkové, která má letité zkušenosti i v této oblasti kynologie.

 

Velice nás toto pozvání potěšilo a určitě se těšíme na další odborné ukázky naší záchranářské práce pro žáky, studenty a širokou veřejnost. 

 

Tomáš Pleca