Výcvikový víkend v Dolních Kounicích

13.03.2023 20:40

Dvoudenního cvičení se zúčastnilo celkem devět psovodů. Program byl opravdu výživný a dal jak psům, tak i nám psovodům pořádně zabrat. 

Sobotní dopoledne jsme se věnovali nácviku poslušnosti na cvičáku se zaměřením na cviky v ZZZ a ZTV1 a také testovali naše čtyřnohé parťáky v průchodu skupinou s rušivými vlivy.  Průchod kolem ohně, kde se rožnila kuřata, psy řádně potrápil. S touto kouřovou výzvou si nejlépe poradil jeden z nejmladších Gino, který ignoroval píchavý kouř a věnoval svou pozornost jiným vůním. Odpolední výcvik jsme zahájili vysílačkou a vyštěkáním ležícího figuranta a pokračovali s nácvikem překážek. Další fáze výcviku byla zaměřena na plochy. Začali jsme se staršími psy s dvěma figuranty v prostupně náročném terénu. Psovodi osoby úspěšně dohledali a sobotní výcvik ukončili na stejném terénu mladí psi s odbíhačkami. Po večerním debriefingu následoval večerní kulturní program, který obstaral s profi vystoupením Pepino s kytarou. 

Nedělní dopoledne jsme začali na cvičáku a individuálně pod vedením zkušených psovodů vychytávali nedostatky v jednotlivých cvicích. Potom jsme se přesunuli opět na terén a začali s mladými psy rozbíhačkami, celkem absolvovali dvě kola. Starší psi potom pokračovali s vyhledáním dvou figurantů rozmístěných na okrajích terénu a díky horší prostupnosti měli problém dohledáním. Celý víkend jsme si všichni moc užili. Pod vedením zkušené výcvikářky Veroniky jsme se každý posunuli zase o kousek dále. Díky taký patří Martinovi, který se chopil role masterchefa a sytil naše hladové krky celý víkend.